Hil Dum Iun 14, 2009 5:57 pm
Incep cu retete simpe in speranta ca in curand o sa vad pozele dragalasei de scorpi
'Banalele' clatite care ba se lipesc de tigaie, ba ies prea cleioase, ba se intaresc ca piatra imediat ce s-au racit
Mi-aduc aminte din copilarie, la bunici fiind, am zis sa ma dau mare si sa fac clatite.
Fac totul ca la carte, am vazut ca-s o idee cam groase, dar mi-am zis ca merge, si-l tratez pe tataia mai intai, Dumnezeu sa-l ierte. Am asteptat frematand langa el (foarte incantata de mine) sa-i vad fata savurand 'minunea' iesita din manutele mele doua. A terminat de mancat si-mi spune ' multumesc' cu-n zambet mare iar eu incantata 'hai iti mai aduc una?' el ' daaaah' plec repede spre bucatarie si aud 'duh! mai adu-mi niste coca de-aia semiprajita' .... oooops ...that bad?
De-atunci m-am specializat ca ma ruga mereu frate-meu sa-i fac, uneori ma 'ajuta', el le intorcea, prin aruncare of course. Odata a lipit o clatita de tavan, alta data a aruncat-o in ciorba proaspat facuta de mama ....
Retetala o cana de faina, pun un ou, adaug incet lapte amestecand sa nu se formeze cocoloase. Spre sfarsit pun apa minerala. Asta-i o taina de la dulcea mea bunicuta. Coca trebuie sa fie foarte curgatoare
Nu-i obligatiriu dar putem pune: o lingura de zahar, 1 plic de z. vanilat, putin praf de copt, esenta de rom ...totul e optional.
Se prajesc intr-o tigaie de teflon in care am pus totusi o picatura de ulei.
Cand sint gata le tinem acoperite, in felul asta se 'aburesc' si raman moi chiar daca s-au racit.